България се събуди и разби Гибралтар в дебюта на Кръстаич

България взе реванш от Гибралтар за равенството 1:1 по-рано през годината.

Футболистите ни разбиха с 5:1 малката държава, като това бе първа среща за Младен Кръстаич като национален селекционер на страната ни. Така „лъвовете“ си припомниха как се печели, след като не бяха завоювали победа от октомври миналата година насам.

С днешния успех в Разград националите събират 6 точки в Лигата на нациите – с една по-малко от втория в подреждането Северна Македония, като на практика така се спасиха от изпадане, а също така си осигуриха и шанс за второто място. В понеделник предстои гостуване именно на този съперник в Скопие.

Най-интересната ситуация в първите минути в Разград бе пред нашето наказателно поле, когато съдията се озова на земята и не успя да отсъди фаул в полза на българите достатъчно бързо. Родните национали постепенно наложиха контрол над играта и се задържаха трайно в противниковата половина, но без да успеят да създадат някакви опасности. Първият удар в мача дойде в 11-ата минута, когато Радослав Кирилов стреля високо над вратата.

Снимка: БТА

В 19-ата минута стана факт и първият точен удар, който бе на сметката на България. Центриране от дълбочина на Иван Турицов намери Илиян Стефанов, който избяга зад защитата, но стреля в обсега на вратаря с глава.

Стефанов бе замесен в още една добра възможност, когато в 21-ата минута шутира мощно, но над вратата на Гибралтар. Две минути по-късно българите поведоха след гол от статично положение – Филип Кръстев центрира от корнер, а Валентин Антов се разписа с хубав удар с глава за 1:0.

Гибралтар бе близо до изравняване в 25-ата минута, когато след центриране на далечната греда Петко Христов изчисти топката от гол линията. Още в следващата атака обаче изравняването стана факт – Рой Чиполина вкара с глава след ъглов удар за 1:1. След точно половин час футбол Филип Кръстев стреля, а топката рикошира в защитник и заблуди за момент вратаря, но той успя да спаси.

Капитанът Кирил Десподов върна преднината на България в 36-ата минута, Крилото бе намерен на чиста позиция от Стефанов и без проблем прати топката във вратата от десетина метра – 2:1.

Чудесна българска атака рано през второто полувреме завърши с трети гол. Петко Христов финтира майсторски съперник на фланга, след това Десподов отигра технично, а топката се озова в Радослав Кирилов, който с мощен изстрел я изпрати в мрежата за 3:1. Tри минути по-късно, в 54-ата, Илиян Стефанов вкара и четвърто попадение, а това стана факт след добавка с глава от метър разстояние – 4:1.

След точно час игра Младен Кръстаич пусна в игра Йоан Стоянов и Георги Русев, предоставяйки им дебют за представителния ни тим.

 

Снимка: БТА

„Лъвовете“ не спираха да нападат, но на няколко пъти се разминаха с добри ситуации за гол. Двадесетина минути преди края в игра влезе и Никола Илиев, който играе за юношите на Интер. Taка на 18-годишна възраст той записа първи минути за мъжкия отбор на страната ни.

Пети гол падна в 80-ата минута – Марин Петков отбеляза първото си попадение за България, след като бе намерен с чудесен прехвърлящ пас от Радослав Кирилов и отбеляза безпроблемно за 5:1.

В добавеното време Мартин Минчев пропусна добър шанс да вкара и шести гол за нашите.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *