COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (15); 27/11 (15 =) ; 28/11 (16 =) ; 29/11 (16 ↑)

В Златоград днес е един пазарен ден отпреди 100 години Вечерта на сцената се качва Ансамбъл „Българе“

Валентина Иванова

Едно от най-атрактивните ежегодни събития в Етнографския комплекс в Златоград отново ще събере стотици гости на 24 септември. То ще върне присъстващите във възрожденската атмосфера на отминалите времена с характерните носии, занаяти и фолклор. Възстановката «Един пазарен ден отпреди 100 години».

Организаторите от Комплекса всяка години изненадват туристите, които пристигат специално за събитието, с нови и все по-интересни демострации на различни нови елементи и детайли на обичаите от стари времена.

„Облечете се в народна носия и се потопете в златоградската магия от багри и звуци, традиции, занаяти и фолклор. Ако искате да срещнете чорбаджиите, налбантина, бозаджията, попа, фотографина и още много персонажи или пък искате да покажете своята гиздава премяна от бабино време – заповядайте преди обяд на калдъръма в Етнографския комплекс“, канят от Стария град в Златоград, каза Александър Митушев, директор на Етнографския ареален комплекс и организатор на събитието.

На сцената на чаршията ще се изявят Гайдарски състав „Дельо хайдутин“, Мария и Магдалена Филатови, формация за родопски фолклор „Родопско настроение“, самодейни и фолклорни групи от цялата страна.

Празничната програма ще продължи и вечерта със специалното участие на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и концерт на певицата Райна.

Снимки: Валентина Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!