В Скопие ни плашат с ужас от 20 хиляди по трибуните

Северна Македония дочака деня, за който се готвеше от няколко месеца, като тази вечер в Скопие местният национален тим ще посрещне България.

Двубоят е последен от групата в Лигата на нациите, като спортно-технически няма почти никакво значение, защото двата тима спорят за второто място, докато непоклатимо на върха е Грузия.

Ясно е обаче, че обществеността в Скопие гледа на този футболен мач като на политическа битка, а местните медии са щастливи, че вече 20 000 души са закупили билети за двубоя.

Посещаемостта е доста по-сериозна от предходините мачове на Северна Македния, което ясно показва, че интересът в югозападната ни съседка е продиктуван от визитата на България, не от вълнението около техния си национален тим.

За всички е ясно, че обстановката ще бъде доста враждебна, а освиркванията, обидите и грозните скандирания по адрес на родния тим ще съпътстват целия двубой.

Макар от лагера на северномакедонския тим вече няколко дни да обясняват, че те гледат на двубоя само от спортно-техническия му аспект, медиите в страната не спират да вкарват и политика в него.

Например изданието „Sport1“, което преди три месеца се прочу със заглавието, че Северна Македония трябва да ни вкара 4 гола, един за фашизма, един за Самуил, един за Гоце Делчев и един за ветото.

Същото издание днес пише, че мотивацията за отмъщение е до небето, а България я очаква ад.

Точно какви мотиви за отмъщение има националният тим на Северна Македония срещу този на България не става ясно, но изданието допълва, че това е един от най-важните мачове в цялата история на страната.

Очевидно запазването на втората позиция в групата, която не носи абсолютно нищо, е огромна цел за съседите ни.

Изданието „Sportmedia“ запазва далеч по-умерена позиция що се отнася до политическите страсти, като натяква, че днес мачът ще се играе на отчайващ терен.

Тревното покритие на „Тоше Проески Арена“ е в доста тежко състояние заради заболяване на тревата, което сериозно притеснява съседите.

По ирония на съдбата, състоянието на стадионите у нас не по-различно, като в последните седмици видяхме как всеки терен от Първа лига, е в доста отчайващо състояние поради същата причина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *