Стефан Узунов, „златното” момче от Аврен

Като част от състава на група „Фолклорна мозайка” към ПГ по транспорт „Хр.  Смирненски” в Крумовград и като млад журналист искам да споделя вълнението си от нашето участие по време на Националния тракийски женски събор-поклонение и селищен празник на село Аврен и най-вече на солиста на групата Стефан Узунов, защото това бе първото му участие на голяма сцена.

Като група сме имали възможност да гостуваме в дома на Стефан и да се радваме на голямото му желание да покаже таланта си, защото за него музиката и пеенето са живот.

Както „Нов живот” вече писа, деветокласникът Стефан Узунов от Аврен, който учи в ПГ по транспорт в Крумовград на допълнителна подкрепа към РЦПППО-Кърджали, спечели грамота и златен медал от националния фестивал с конкурсен характер в Павликени.

Стоях до него и усещах вълнението му, но въпреки това пред всички участници в събора той изпълни песента „Мале ле, стара майчинко” както само той може. Овациите на публиката бяха много и искрени, видях и сълзи на радост, защото за него наистина песента е живот. И неслучайно някои вече го наричат „златното момче с чисто сърце от Аврен”. Предстоят ни нови изяви и искрено желая Стефан отново да бъде с нас.

В края на седмицата група „Фолклорна мозайка” е поканена лично от кмета на община Крумовград Себихан Мехмед, да участва в концертната програма на  традиционния панаир на Крумовград.

Азизе АХМЕД, 11 клас
от клуба на младия журналист при ПГ по транспорт в Крумовград
Снимки: Анна ИВАНОВА

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *