Шампионската купа по тенис на маса остана в Момчилград

  • М.с. Димитър Караиванов и Росен Иванов спечелиха безапелационно всичките си срещи

Валентина ИВАНОВА

Ветерани от 22 елитни клуба в страната отново се събраха в Момчилград. Там на 24 и 25 септември 2022 г. се проведе 11-то Държавно отборно първенство по тенис на маса.

В залата на клуб „Родопи“ спортен комплекс «Наим Сюлейманоглу» в пред масите с хилка в ръка застанаха 75 състезатели от 34 отбора. Бяха разпределени в четири възрастови категории: 40-49, 50-59, 60-69 и над 70 години. Логистиката на състезанието е поверена на м.с. Димитър Караиванов, член на управителния съвет на клуба и вицепрезидент на Международното общество на ветераните по тенис на маса. Момчилградчанинът е един от най-дългогодишните и действащ успешен тенисист.

Традиционно първенството е под патронажа на кмета на община Момчилград Илкнур Кязим.

Във възрастовата категория над 70 години безапелационен победител стана отборът на Момчилград в състав: м.с.Димитър Караиванов и Росен Иванов. Те спечелиха убедително срещите си с 3:0 и грабнаха шампионската купа и златните медали.

На второ място се класира тимът от Варна „Морски дяволи“, трети останаха ветераните на „Земеделец 2017″ от село Козловец, община Свищов.

Крайно класиране в другите възрастови групи при мъжете: 40-49 години: 1.“Асара 2008″ Симеоновград 2.“Торнадо“ Стара Загора 3.“Пирдоп 2000″ Пирдоп 50-59 години: 1.“Пирдоп 2000″ Пирдоп 2.СКГВ Бургас 3.“Торнадо“ Стара Загора 60-69 години: 1.“Роко“ Шумен 2.“Морски дяволи“ Варна 3.Пирдоп 2000″ Пирдоп При жените отборът на «Поморие» завоюва златото, втори е съставът от Момчилград, трети останаха тенисистките от Варна. Участниците изразиха задоволство от перфекната организация при провеждането на първенството, както и от наградите и подаръците, осигурени от общината. Предложиха следващото първенство през 2023 година отново да се проведе в Момчилград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *