Алейна Мехмед от Кърджали е единствената българска боксьорка на Европейското в Италия

  • В шампионата на Стария континент участват над 370 състезатели

Валентина ИВАНОВА

България ще бъде представена от осем боксьори на предстоящото Европейско първенство за юноши и девойки в Монтесилвано, Италия. Шампионатът стартира в сряда, 28 септември, като утре ще се проведе жребият за отделните категории.

Треньорският щаб Роман Цветков, Петър Илиев и Стоян Узунов заложи на седем момчета и едно момиче, които да атакуват медалите на ринга в Италия. Това съобщи Българската федерация по бокс.

Страната ни ще бъде представена от Стилян Попов, Ангел Димитров, Георги Караколев, Евелин Колев, Викторио Илиев, Сами Халил и Ивайло Петров. Алейна Мехмед от «Арда бокс» е единствената българска участничка при девойките, която ще боксира в категория 81 кг. Талантливата състезателка замина на издръжка на клуба, тъй като Българската федерация по бокс прецени, че няма достатъчно подготвени други момичета, за да сформира и изпрати отбор. Разходите по участието на Алейна Мехмед и личния й треньор Стоян Узунов се поемат изцяло от генералния спонсор на клуба машиностроителната компания «Кяшиф».

Конкуренцията на Европейското първенство се очертава да е изключително силна. Участие на шампионата са заявили общо над 370 боксьори – 127 момичета и 248 момчета от 34 държави.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *