Дима Гачева от Кърджали отново спечели маратона Обиколка на язовир Батак

  • Георги Гачев изработи програмата за мобилно времеизмерване

Валентина ИВАНОВА

Близо 120 участници преминаха по четирите трасета от поредното издание на маратона „Обиколка на язовир Батак“ тази година. Отново организатори са Ротари клуб Пазарджик, Ротари клуб „Бесепара”- Пазарджик, Ротари Клуб Панагюрище и Ротари клуб Велинград. В зависимост от своята подготовка и възраст, бегачите се състезаваха на дистанции от 5 км, 10 км, 20 км или 41 км.

Традиционно Кърджали бе представен от семейство Гачеви, но сега се включи и четвърти бегач в лицето на постоянно живеещия в град кореец Джун Хи Ли. Неговият дебют се оказа много успешен, защото той зае четвърто място при мъжете на дистанцията от 20 км.

Дима Гачева отново спечели маратона при жените на дългата дистанция. Това е нейната пета титла в това състезание. Синът в семейството – единадесетокласникът Стамо, се нареди на 8-мо място на 10 км.

Новото тази година е, че времеизмерването става в планината с мобилно устройство, а не механично, както досега. Бягането на състезателите може да бъде проследено в реално време. Организаторите се довериха на кърджалийската фирма „Трейс Руут“ на Георги Гачев, която изработи и внедри софтуерната система.

Преди съдиите седяха на различни точки и замервахе ръчно и пишеха на хартии, доста неизгодно икономически упражнение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *