Ужас! Стрелба в училище в Русия, 13 души са загинали

Поне 13 души бяха убити, а 21 ранени след като неизвестен стрелец откри огън в 88-о училище в Ижевск, Русия, съобщи вътрешното министерство днес, предадоха руски медии.

Нападателят е застрелял двама охранители на училището, а след това 7 ученици и 2 учители, съобщиха от следствения комитет, цитиран от „Медуза“. Няма информация за останалите 2 жертви.

14 от ранените са деца на възраст от 7 до 16 г.

Възможно е броят на жертвите да расте.

Стрелбата е започнала около 10 часа сутринта, съобщава „Комсомолская правда“. Децата са се опитали да се скрият, като част от тях са скачали през прозорците.

Нападателят се е самоубил, съобщи управителят на Удмуртия Александр Бречалов.

Убиецът е бил въоръжен с два пистолета и с множество патрони. Засега самоличността и мотивите му са неизвестни. Районът на училището е отцепен от Росгвардия, ФСБ и следствените органи.

„Тялото на мъжа, който е открил огън, е открито от полицията. По предварителни данни се е самоубил“, съобщи министерството в Телеграм.

Той е бил облечен в черна тениска с нацистка символика, на главата му имало шапка – маска. Не е носил документи за самоличност и в момента личността му се установява, съобщава руският следствен комитет.

Бил е въоръжен с два газови пистолета, преправени на бойни.

Губернаторът на Удмуртия Александър Бречалов потвърди, че сред убитите има деца.

„Днес в полицията е постъпил сигнал за стрелба в училище №88 в град Ижевск. На мястото на инцидента веднага отиват екипи на полицията. В момента се предприемат мерки за задържането на заподозрения“, заявиха от пресслужбата.

В Удмуртия е обявен траур от 26 до 29 септември.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *