Над 40 000 таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха на Капитан Андреево (Снимки+Видео)

41 049 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево.

На 24.09.2022г. на пункта пристига лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували шофьор и двамата му спътници – всички български граждани. Пътниците декларирали, че пренасят кашони с бобини с прежда. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че кашоните са пълни с 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пласмасови шпули. Декларирана стока е пролъчена с рентген. При последвалия физически контрол се установява, че в 48 бобини с прежда от общо 72-те са укрити блистери на 6 вида лекарства, съдържащи упойващи и психотропни вещества. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият начин да се достигне до тях бил чрез разрязване на влакната.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.
На единия от пътниците е повдигнато обвинение по чл.242, ал.2, предл.1 от НК.

Медикаменти като задържаните се предлагат и легално, но са под специален контрол. Правят се опити да се трафикират с цел да бъдат реализирани на черния пазар в ЕС. Това е най-големият случай от този тип лекарства, разкрит от митническите служители на МП Капитан Андреево през 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *