Откриха реновираното читалище в джебелското село Припек

Нов живот

Създаденото през 1963 година народно читалище „Димитър Благоев“ в Припек отвори врати след ремонт на зала, сцена, кабинети, покрив. Интересът към тържеството бе голям – най-нетърпеливите заеха реновираните столове, а в залата имаше правостоящи.

„От първия ден на мандата аз и моят екип работим за облагородяването на Припек, но целта ми е била също така да елиминирам наслоените през годините разделителни линии. Бил съм евродепутат и мога да ви кажа, че там разделителни линии няма. Смея да твърдя, че това е преодоляно тук и заедно, с доверие, променяме нашата община“, каза в приветственото си слово кметът на общината Неджми Али.

Той акцентира върху случващата се промяна в едно от големите села в областта, като подчерта, че екипът му работи за реализиране на проекти с европейски средства. „Европа дава пари, но не ги предоставя на килограм. От средствата ще се възползват само знаещи и можещи, хора и институции с капацитет“, каза кметът на Джебел пред припекчани.

Неджми Али информира, че България все още не е усвоила средства по Плана за възстановяване и устойчивост, нито пък по европейските програми в различните направления.

„Все още нито една европейска програма още не е стартирала. 22 милиарда евро чакат да бъдат усвоени, а проблемите за решаване са много. Да погледнем само в Припек – училището, детската градина и т. н. Затова с нашия екип се подготвяме интензивно за старта на закъсняващия у нас програмен период 2021-2027“, отбеляза още кметът на Джебел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *