Алейна Мехмед от Арда бокс излиза срещу състезателка от Турция на Европейското в Италия

Валентина ИВАНОВА

При огромна конкуренция започна Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Монтесилвано, Италия. Българският национален отбор е в състав от 7 момчета и едно единствено момиче, което, за гордост на кърджалийци, е Алейна Мехмед от «Арда бокс».

Жребият е изтеглен и първият опонент на Алейна в нейната категория, до 80 кг, е състезателката от Турция Зелиха Йоздемир. Срещата е насрочена за 2 октомври. Това съобщи по телефона за «Нов живот» личният треньор на младата надежда Стоян Узунов, който я придружава на големия спортен форум.

Талантливата боксьорка замина за Ботуша на издръжка на клуба, тъй като Българската федерация по бокс не сформира отбор при девойките. Разходите по участието на Алейна Мехмед и личния й треньор Стоян Узунов пое генералният спонсор на клуба машиностроителната компания «Кяшиф».

Стоян Узунов сподели, че възпитаничката му е в отлична спортна форма. Показала е бърз напредък в развитието си. Той е преценил, че трябва да й се даде шанс да покаже възможностите си. Това е последното европейско първенство, на което Алейна може да участва, защото за следващото вече ще е преминала в по-горната възрастова група.

Упоритата боксьорка е свалила 8 кг от личното си тегло, за да влезе в категорията за Европейското. Досега винаги се е състезавала в категория 80+ кг, в която стана републикански шампион през 2021 г., а през август тази година спечели  безапелационно Купата на нациите в Международния турнир в Сърбия.

Младата надежда на «Арда бокс» е единадесетокласничка в Езикова гимназия «Христо Ботев» в Кърджали, където завърши средното си образование и нейният съотборник европейският шампион Ергюнал Сабри.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *