Европейския ден на спорта в училище отново ще отбележат в „Славейков“ на 30 септември

За трета поредна година учениците и учителите на СУ „Петко Рачов Славейков“ ще отбележат с много активност Европейския ден на спорта в училище. Миналата година школото бе сред отличените от националната инициатива BG Be Active с плакет. В утрешния ден предстои постижението да бъде още по-голямо.

Мотото на тазгодишния Европейски ден на спорта е „Спорт #БезОтпадъци“.

Славейковци са доказали неведнъж, че провеждат този тип инициативи с искрена мисъл и ентусиазъм. Програмата за деня е амбициозна и включва всички в школото. Добре дошли са също родители, бивши ученици, общественици и други поддръжници на добрата спортна култура и екологичния начин на живот сред учащите.

Откриването на форума ще бъде в 10:00 ч в присъствието на всички на сцената в двора на СУ „П. Р. Славейков“. Ще има аеробика и карате, както и специални изненади. Следват турнири по баскетбол, волейбол и футбол, както и велопоход по определен маршрут.

По-големите ще премерят сили в турнири по тенис на маса, стрийт фитнес и спортен маратон. За по-малките са предвидени щафетни игри и народна топка, турнири по дартс и подвижни игри. Всяка проява има съответните отговорници, а класните ръководители ще поведат учениците на туристически излети и походи, за да завършат спортния ден сред природата.

Всяка от проявите ще бъде стартирана и ръководена лично от директора Милко Багдасаров. Той ще обяви и състезанието на тема: Кой ще събере най-много отпадъци? Според него инициативата за спорт и движение NowWeMove и БГ Бъди Активен, както и самият Европейски ден на спорта в училище е добър повод децата да потърсят и намерят нови активни занимания и спортове, за да растат силни и да изпитват удоволствие от живота. Което всъщност се доказва всеки ден в училището за шампиони.

 Текст и снимка: СУ “ П.Р. Славейков“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *