Именитата тенисистка Елица Костова проведе открит урок в Кърджали

Валентина ИВАНОВА

В сряда националната състезателка по тенис Елица Костова гостува на Тенис клуб «Орфей» – Кърджали. Тя проведе открит урок в комплекс «Арпезос» с местните надежди в красивия спорт.

Най-малките се възхитиха на уменията й, а по-големите усетиха вкуса на световен тенис.

Особено развълнуван бе треньорът Христо Чобанов. Той си спомни с умиление началото на спортната кариера на Елица, направила първите си стъпки на същите кортове под негово ръководство. В кърджалийския клуб тя тренира до 11-годишната си възраст, след което се мести със семейството си първо в Хасково, после – в Пловдив.

Елица е многократна републиканска шампионка в различните възрастови групи. Достигала е до 130 място в световната ранглиста.

Участвала е в отбора на България за Фед Къп. Най-добрите й постижения на Костова са достигане до полуфиналите на турнири с награден фонд $10 000 през 2007 г. в Лимож, Франция и Йеси, Италия. През същата година е избрана от Българската федерация по тенис за най-прогресиращата тенисистка.

Печели първата си титла от турнир на ITF в Алкобака (Португалия) през 2008 г. Участва на европейското първенство за девойки до 18 години, където печели бронзов медал.

През 2009 г. печели втората си титла на турнира в Хавър.

Играе финали на турнирите в Мон дьо Марсан и Контамин Монжоа с награден фонд 25 000 $. През октомври 2011 г. успява да спечели първата си титла на турнир от този ранг в Добрич.

С открития урок на Елица Костова Тенис клуб „Орфей“ полагала началото на поредица от срещи с известни състезатели и спортни деятели, за да стимулира интереса към спорта у младото поколение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *