ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС – КЪРДЖАЛИ

Областният съвет на ДПС – Кърджали изразява категоричното си несъгласие с полицейският произвол, на който сме свидетели във връзка със задържането на общинския съветник от ДПС г-н Алтънай Халил.

Убедени сме, че милиционерските методи нямат място в демократична и правова България и българската политика!

Услужливо и целенасочено скалъпеният, но лош политически мотивиран сценарий със задържането на наш член и активист, при липсата на каквито и да е доказателства за купуване на гласове е поредното погазване на Конституцията и законите на страната, както и нарушаването на гражданските и политическите права на гражданите.

Този акт е целенасочена  специализирана акция към членовете на партия ДПС и нейните избиратели непосредствено преди парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. Това е поредният жалък опит за всяване на страх и вменяване на виновност, чрез който се цели  да се постигне определен политически резултат. Това действие на полицията ни дава пълното основание да зададем риторичния въпрос „Кой ръководи и командва Министерството на вътрешните работи и ОД на МВР Кърджали  – бившият или настоящият Министър на вътрешните работи. Отговорът на този въпрос е ясен от поведението на полицията във връзка с днешните събития.

Движението за права и свободи застава категорично зад г-н Алтънай Халил с пълната убеденост в неговата невинност. Призоваваме жителите на област Кърджали и нашите  избиратели да не се поддават на внушенията за виновност и страх!  Ние ще докажем, че г-н Халил е поредната нарочена жертва на полицейщината и репресията, като за целта се използва МВР и целият репресивен държавен апарат през последните година и половина.

Областният съвет на ДПС декларира, че ще използва всички разрешени от закона средства, за да защити своите членове, симпатизанти и всички български граждани от грубото погазване на техните граждански права и свободи. Така, както сме го правили неизменно през последните 33 години.

Ние от ДПС заявяваме, че:

Всеки човек е невинен до доказване на обратното!

Със всички законови средства  ще се противопоставим на безпрецедентните опит за нарушаване на човешките права от държавна институция!

Категорично сме против купуването на гласове! Никоя партия не може да се развива въз основата на купуването на гласове – и ако разчита на това, ще има кратък живот!

Полицията не трябва да се използва като инструмент за политически цели и политически репресии!

ДПС ще продължава да утвърждава държавността, законността, демокрацията и човешките права!

Защото ДПС е фактор и необходимо условие за постигане на сигурност и стабилност в България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *