Златаровци показаха сила и в спорта

За поредна година учениците от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали с ентусиазъм се включиха в отбелязването на „Европейски ден на спорта“. На 30 септември 2022 год. златаровци, под ръководството на преподавателите Тодор Попов и Веселина Маренска, се включиха в спортната инициатива с провеждане на приятелска среща по футбол с ПГ по икономика „Алеко Константинов“ – Кърджали. Макар и приятелски, двубоят бе много оспорван, като и двете училища показаха завиден хъс за победа. Първото полувреме бе наситено с много емоции от страна на състезателите и публиката, но нямаше отбелязан гол. През втората част на срещата спортистите от ПГ по туризъм надделяха над своите съперници от ПГ по икономика и доведоха до резултат 3: 1 за златаровци.

Заслужена победа за учениците от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, които бяха поздравени от директора на гимназията инж. Марияна Стратиева.

Това е една от най-мащабните инициативи, посветена на насърчаването на физическата активност сред учениците, като основната ѝ цел е да се привлекат колкото се може повече деца и млади хора в общата кауза за водене на по-здравословен начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *