Община Стамболово празнува 39 години от създаването си

Община Стамболово е основана през 1983 г., земя с богата история и благоприятно географско разположение. Настоящето и се гради с динамичността и инициативността на местното население.

По случай 39 години от основаването на община Стамболово, най-малките дечица на община Стамболово представиха културно-музикална програма в базите на ДГ ,,Звездичка“ в петте населени места-с. Стамболово, с. Жълти бряг, с. Голям извор ,с. Малък извор и с .Силен.

На празничното събитие в различните населени места присъстваха кмета на община Стамболово Аднан Йълдъз, председателя на Общински съвет Ербил Халим и заместник председателя на Общински съвет Емине Адем и приветстваха жителите на цялата община .

Кметът на община Стамболово благодари на всички, които с воля, надежда и труда си допринасят за развитието и просперитета на общината. От своя страна той сподели, че посланието на днешния празник е силата, с която да преодоляваме изпитанията и вярата, че заедно можем да сътворим по-добро. Завърши с думите, че е убеден в съвместните усилия на жителите, служителите на общината, на Общинския съвет, че ще постигнат по-добро бъдеще и ще отстояват авторитета на община Стамболово.

На всички бази на ДГ,, Звездичка“ бяха раздадени торти по случай празника. Празничното събитие завърши с много песни и усмивки.

 

„Над Стамболово слънцето пак грей,

хорото пъстро с песен се люлей.

Виното руйно кат вода се лей ,

сърцето тъжно от душа се смей!

 

Ела, ела във този край,

със вино чудно на света познат.

Ела, ела във този рай,

със чаша вино всеки е пак млад!“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *