Пенсионери от Ардино си спретнаха тържество за Международния ден на възрастните хора, поканиха и кмета

Гюнер ШЮКРИ

Членове на Клуба на пенсионера в Ардино отбелязаха с тържество Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Събитието се проведе в местния клуб. То бе уважено от кмета на Община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Гостите бяха посрещнати с пита и мед.

„Приемете нашите най-сърдечни поздравления за всички вас по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври! Позволете ни да изразим нашето уважение и преклонение пред вашата мъдрост и опит!

Днес за вас е специален ден, но за нас е още по-специален, защото имаме възможност да бъдем заедно! С притежаваните от вас достойнства на човешката личност, натрупани в богатия ви житейски опит, вие сте пример за трудолюбие, честност и отговорност за младите поколения“, заяви инж. Изет Шабан в поздравлението си към членовете на Клуба на пенсионера.

Той им пожела много здраве, усмивки и настроение. „Вие сте много важни и близки за мен, защото сте нашите родители. Дължим ви огромно уважение и обич. Нека дните ви бъдат изпълнени с положителни емоции и благополучие!“, допълни още той.

От свое име и от името на членовете на Клуба на пенсионера председателят му Гюнер Мюмюн изказа сърдечните си благодарности към ръководството на Община Ардино и към кмета инж. Изет Шабан защото винаги се е отнасял с уважение към тях и не е отказвал да им помогне с каквото може.

Представителите на „третата възраст“ и гостите бяха поздравени от децата от детска театрална школа „Светулки“ към ОДК – Ардино с ръководител Дамла Йорданова. Поднесоха малък подарък с пожелание за здраве и дълголетие.

Международният ден на възрастните хора е учреден с решение на общото събрание на ООН. Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *