Учител от Езиковата в Кърджали присъства на прием във Френското посолство

Нов живот

За франкофоните в България 28 септември беше важна дата. В Резиденцията на Република Франция в София се състоя церемония, на която Клодия Калво, заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност и аташе по образователно сътрудничество към Френски институт-София, бе удостоена с почетното звание Рицар на академичните палми. Високото държавно отличие й бе връчено от Нейно Превъзходителство посланика на Франция Флоранс Робин. Орденът „Академични палми“ е трети по ранг в страната след Ордена на Почетния легион и Националния орден за заслуги.

На церемонията присъстваха още директорът на Френския институт в България Пиер Колио, Вяра Любенова, председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, както и изявени преподаватели по френски език.

От област Кърджали по покана на френското посолство присъства Нурай Садулов, дългогодишен преподавател в Езикова гимназия „Христо Ботев“. Това е признание за неговия висок професионализъм и активната му и успешна работа през годините, не само като учител, но и като участник в много конференции, семинари и проекти, организирани от Френския институт, АПФБ и други институции.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *