В ЕГ „Христо Ботев“ отбелязват Деня на германското единство

Изучавайки чужди езици ние не само усвояваме езикови знания, а опознаваме чуждата история, култура, бит и традиции. В това се убедиха най-младите членове на голямото езиково семейство на ЕГ „Христо Ботев”. И тази учебна година осмокласниците от немските паралелки отбелязаха с ентусиазъм Националния празник на Германия! На 3 октомври 1990 след над 40-годишно разделение е обявено обединението на Федерална република Германия и Германската демократична република в единна държава.

Учениците се включиха активно в организирания от техните преподаватели и доброволката Юлия Мантик увлекателен урок по странознание. Те се отправиха на вълнуващо „пътешествие”, докосвайки се до част от историята на страната, която преди 32 години пое по нов път на развитие. Чрез подготвената от Юлия Мантик презентация се запознаха със знакови събития, а в последвалата дискусия имаха възможността да изразят личното си мнение. Осмокласниците представиха символите на държавата и изработиха разнообразни постери, съдържащи факти за историята и забележителностите на Германия.

Отбелязването на събитието засили интереса и любознателността на младите ботевци и ги мотивира допълнително да обогатяват своите познания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *