РИМ „Стою Шишков“ организира благотворителна акция „Да покажем пушката на капитан Петко войвода“

Календар за 2022-2023 година, озаглавен „Родопите разказват“, РИМ „Стою Шишков“ – Смолян е посветил на 70-годишнината от отварянето на вратите на първата музейна институция в Смолян – Родопския народен музей, 1952 г. в Пангаловата къща, кв. Райково. Специалното музейно издание съдържа фотографии на родопски тъкани, плетива, ръкоделия, части от носии…, които разказват за омайната красота на планината.
С продажбата на този календар РИМ „Стою Шишков“ – Смолян организира благотворителна акция. Целта `и е със събраните средства да се организира постоянното експониране на пушката на прославения поборник за освобождение и закрилник на родопчани и тракийци Капитан Петко войвода. Понастоящем неговото оръжие, съхранявано в смолянския музей, се показва само по повод честване годишнините от освобождението на Родопите.
Ако Ви е на сърце идеята, молим подкрепете я, като закупите календара „Родопите разказват“ от музея в Смолян на цена 15 лв.! Ще имате прекрасен родопски подарък за себе си или за някого другиго, когото искате Родопите да погалят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *