ТОП 3 на най-луксозните замъци, в които може да нощувате

Две години след пандемията от коронавируса турският сектор започва да се възстановява, макар и донякъде с по-бавни темпове заради инфлацията, която заля голяма част от света и войната в Украйна. Цените в хотелите скочиха значително, наемането на квартири от платформи като Airbnb продължава да се възстановява. Тези туристи, които обаче търсят нещо по-вълнуващо – дива природа и нестандартно място за спане, могат да се насочат към замъци, които предлагат стая за нощувка. ТОП 3 в класацията на най-атрактивните замъци са в Австрия, Германия и Швейцария.

Ѕсhlоѕѕ Lеороldѕkrоn – Зaлцбypг (Aвcтpия)

Замъкът се намира на 2 км от центъра на едноименния град. Построен е през XVIII в. В съседство има езеро, крепост, изградена през XI в. Това, до което могат да се докоснат само гостите на хотела са библиотеката Макс Райнхард и параклиса на замъка.

В двореца има 12 апартамента. Достъп до голяма част от площите имат само гостите, което позволява уединение и едно по-различно преживяване.

ТОП 3 на най-луксозните замъци, в които може да нощувате - 2

Ѕсhlоѕѕ Веnѕbеrg – Kьoлн и Дюceлдopф (Германия)

Интериорът на замъка, който е построен преди 300 години в северозападна Германия, е решен в бароков стил. Това е и една от основните причини хотелът да е с 5 звезди. Всяка стая е уникална, поради факта, че е решена в различни стари европейски дизайнерски стилове. Президентският апартамент разполага със самостоятелна сауна, басейн и уникална гледка към долината на Рейн и катедралата в Кьолн. В допълнение към шикозния интериор, гостите могат да се насладят на уникалната градина и свободата да се разхождат навсякъде из замъка и прилежащата му инфраструктура. Замъкът привлича най-запалените гурме туристи със своя ресторант Vеndômе c 3 звeзди Mишлeн.

ТОП 3 на най-луксозните замъци, в които може да нощувате - 3

Grаnd Ноtеl Кrоnеnhоf – Πoнтpeзинa (Швeйцapия)

Замъкът е разположен в швейцарските Алпи и през последните години неговият екип усилено работи по превръщането му в най-луксозния хотел-замък в страната. Построен е през XIX в. в подножието на ледниците Бернина и планината Енгадин. Разполага с ресторантите от луксозните вериги Grаnd и pecтopaнт Кrоnеnѕtüblі. На разположение на гостите са SPA център и стаи за SPA процедури, басейн, wellness зона, йога център, пещера със солена вода и невероятна гледка към пищната швейцарска природа.

ТОП 3 на най-луксозните замъци, в които може да нощувате - 4

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *