Паисиевци обединиха два свята в проект на Регионалната библиотека

СУ „Отец Паисий” – Кърджали е един от партньорите в проекта на Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров” – Кърджали „Контаминации на реалности“ по програма „Визуални изкуства” 21 на Национален фонд „Култура”.  Учениците от 11. а клас  Добри Чернооков, Димитър Павлов, Ева Бояджиева, Анита Храмова, Рожда Бекир, Кирил Комитов и Тихомир Филипов, заедно с учителя по философия Елена Михайлова, бяха част от финалната пресконференция на проекта, която  се проведе на 28 октомври 2022 г. в ИЦ „Библионет” на Регионалната библиотека.

Проектът бе с продължителност 10 месеца и целите му бяха да насърчи промяна на умения, нагласи и модели на живот за контаминация от два свята, които да се пресекат в най-ефективна реалност с най-висока успеваемост. Комуникационната стратегия и план за разпространение на резултатите включваха широк спектър на дейности. На събитието бе представен  сайтът на проекта за популяризиране на Digital art визуално изкуство, с провокация към промяна за утрешния ден в бъдеще с роботи и към повишаване на дигиталните знания и умения на младежката аудитория. Участниците по проекта получиха албум с постигнатите резултати, оказали положително влияние за разпространение на идеи, емоции и повишени умения за бъдеща реализация сред младежите. Идентифицирани бяха нови ресурси с прилагане на иновативни подходи, креативни инициативи и механизми за активно въвличане на публики.

Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров” – Кърджали изрази  благодарност към  партньорите си : СУ „Отец Паисий” , СУ „П. Р. Славейков”,  ЕГ „Христо Ботев”,  софтуерната компания  Netmania IT LTD за готовността да работят ръка за ръка в подкрепа и в името на децата на Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *