Топлото есенно време приключва, предстоят захлаждане и превалявания

  • Дневните температури през следващата седмица ще бъдат по-близки до обичайните за ноември

Продължителният период на необичайно топло за сезона време е към края си.

Тази нощ облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Без валежи. В планините и източните райони ще духа слаб вятър от юг и югоизток. Утре минималните температури ще са от около 5 до 10 градуса, малко по-високи в крайните източни райони.

През съботния ден ще има средна и висока облачност, почти без валежи. В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат от около 19 до 25 градуса.

През нощта срещу неделя облачността в западните райони и по Черноморието ще се увеличава и вплътнява и в Югозападна България и планините на юг ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат от 7-8 до 13 градуса. Ще духа до умерен вятър от изток. През деня в неделя облачността ще бъде по-често значителна. На места в страната ще превали дъжд, като в южните райони не са изключени и гръмотевици.

В повечето райони валежите няма да бъдат съществени, освен в крайните южни части на страната. Дневните температури ще бъдат от 15-18 по високите котловини и в западните части на страната до около 21-22 на места в Централна България.

В понеделник облачността ще се разкъсва и намалява до незначителна. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, по морето и на югоизток – малко по-високи.

През деня ще бъде по-хладно, с температури от 14 до 19 градуса.

През първата половина на следващата седмица над страната ще се установи време с близки до обичайните за периода характеристики.

Минималните температури най-често ще бъдат от около и малко над нулата до 4-5 градуса в повечето места. Сутрин ще има райони с мъгли и намалена видимост.

През деня облачността ще бъде по-често незначителна, а дневните температури ще достигат 12-13 до около 17-18 градуса.

Източник: vremeto.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *