Още 64 полета бяха отменени в Испания, заради стачки на екипажите

64 полета бяха предварително отменени днес от испанската авиокомпания Vueling. До драстичния ход се стигнало, за да се избегне хаос на летищата. Причината е третият ден от стачката на кабинния екипаж, съобщава БНР.

За трите дни стачни действия са отменени 89% от планираните полети или общо 495 полета. Въпреки това в неделния ден няма напрежение сред пътуващите, тъй като авиокомпанията предварително им е предложила алтернативни полети, от които са се възползвали 93 на 100 от пътниците. Останалите са поискали ваучери за стойността на билета и възможност да се възползват от тях в бъдеще или възстановяване на стойността му.

Според ръководството на компанията стачният ден минава „нормално“ и няма изоставени пътници по летищата. Стачката е свикана от синдиката STAVLA, който настоява за колективен трудов договор и увеличение на заплатите в сектора. По думите им тя ще продължи всеки петък, неделя и понеделник до края на месец януари следващата година и ще засегне и коледните и новогодишните празници, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Източник: Епицентър
Снимка: iStockGetty Images

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *