Предимно облачно време и валежи днес

Днес ще е предимно облачно и с валежи, като по-значителни количества ще има главно в централните северни райони. До вечерта вятърът ще се обърне от север-североизток, в Източна България ще е предимно умерен.

Ще започне да нахлува хладен въздух и максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 10°; минимални температури – между 3° и 8°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд в северните райони ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване и Южното Черноморие. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който постепенно ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 2°.

В събота ще бъде предимно облачно. На места все още ще има и валежи, предимно слаби. В неделя ще е без валежи, облачността ще се разкъсва и ще намалява; по поречието на Дунав ще бъде мъгливо.

През първите дни на следващата седмица вероятността за валежи е малка, но в равнинната част от страната ще има значителна ниска облачност или мъгла, от които е възможно да преръмява. Дневните температури ще се понижат.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *