Баскетболистките от клуб Орфей показаха качествена игра, продължават битката в Държавното първенство

Валентина ИВАНОВА

Девойките на Баскетболен клуб „Орфей“- Кърджали до 16 години с треньор Димитър Георгиев се представиха силно във Втория кръг на Държавното първенство в Първа дивизия «Запад», където участват още «Академик» – Пловдив и «Славия» – София.

В неделя в зала «Арпезос» кърджалийки победиха пловдивския тим, но загубиха от софиянки. Такава беше равносметката и в първия кръг. С тези резултати «Орфей» се нарежда на второ място в дивизията. Предстои трети кръг, който ще се играе в София, но той едва ли ще промени картината. Първите два отбора ще продължат битката в националната четворка, излъчена в Дивизия «Изток» и Дивизия «Запад».

Треньорът Димитър Георгиев е доволен от представянето на момичетата. Съставът е изцяло обновен. В него повечето от състезателките са родени 2008, с година по-млади от останалите в първенството. Всички са ученички в Средно училище «П.Р.Славейков»: Александрина Миткова, Александра Чолакова, Селин Исмаил, Есин Иса, Ванеса Кехайова, Мария Муканова, Ралица Карамитева, Микаела Узунова, Елица Войнова, Вяра Коджаманова, Селис Байрам.

Короната ни наложи пауза от 1-2 години. Това се отрази на подготовката. На момичетата им липсваха мачове, които носят необходимия опит, споделя за «Нов живот» треньорът Димитър Георгиев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *