Роналдо: Не уважавам Тен Хаг, както и той – мен. Клубът ме предаде и опита да ме изгони

Кристиано Роналдо предизвика земетресение с интервю в предаването на Пиърс Морган, популярен британски водещ. Цялото 90-минутно съдържание на разговора им, от което бяха показани само отделни моменти, за да бъде заострен интересът, ще се излъчи в сряда и четвъртък по TalkTV.

А интересът ще е огромен, след като стана ясно за какво е говорил Роналдо.

„Може би това са неща, за които не бива да се говори – казва Кристиано. – Но не ми пука. Аз говоря истината, а хората заслужават да я чуят.

Не уважавам мениджъра Ерик тен Хаг. Той не показа никакъв респект към мен и аз нямам към него. Някои хора в Манчестър Юнайтед опитаха да ме изгонят, не ме искаха в клуба. Не е само той, още няколко човека около него, директори и ръководители. И не говоря само за тази година, а и за миналата. Опитаха да ме принудят да се махна, предадоха ме.

Преди година дойде Рангник. Не съм чувал за него, кой е той. Как може да не си дори треньор по професия, а да те назначат да водиш Юнайтед?

Проблемите са сериозни и в клуба няма никакво развитие. Няма от момента, в който си тръгна сър Алекс. Те спряха във времето. Не вярвах, че е възможно, но го видях с очите си.

Дори басейнът и фитнесът на се пипнати. Всичко е както беше преди. Никаква еволюция, докато другите клубове вървят напред. Феновете трябва да знаят истината. Има твърде много фактори вътре в клуба, които пречат да се върне на върха. И точно сър Алекс знае най-добре това, убеден съм.

Той е причината да се върна. Когато тръгнах към Манчестър през 2021-ва, той ми се обади и ми каза: Не можеш да отидеш в Сити. И аз послушах него и сърцето си. Казах му: ОК, шефе, прибирам се в Юнайтед.“

Роналдо избра добре момента да говори за неща, за които се шушука неофициално от седмици и месеци. Той заминава с Португалия на Мондиала и вероятно никога повече няма да играе за клуба, а ще се раздели с него на 1 януари.

Резерва, ваден от състава за дисциплинарни нарушения от Тен Хаг, критикуван за поведението и постоянното си мърморене, суперзвездата проговори след последния мач преди паузата, в който Юнайтед победи с 2:1 Фулъм в неделя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *