ВРЕМЕТО: За утре обявиха жълт код за силен вятър и обилни валежи в област Кърджали

Нов живот

Жълт код за обилни валежи и силен вятър обявиха от НИХМ в почти цяла България. Изключение правят Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Русе.

Ще има значителни валежи от дъжд. Очакваните количества ще бъдат между 20 и 35 mm. Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни, съветват метеоролозите.

През нощта ще е предимно облачно, главно в западната половина от страната ще има валежи от дъжд. Утре от запад валежите постепенно ще спират, най-късно в крайните източни райони, а облачността ще се разкъсва. По-значителна ще се задържи по поречието на Дунав, където вечерта на места видимостта ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България умерен югоизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните – предимно между 12° и 17°.

За Кърджали минималната температура ще бъде 5°, максимална – около 15°.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1300 метра – дъждът ще преминава в сняг. След обяд в масивите от Западна България валежите ще отслабнат и на места ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който до края на деня постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен югоизточен вятър, след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 16° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *