Почина хасковският треньор по карате Димитър Тренков, подготвил европейския шампион Тунджай Тасим от Кърджали

Валентина ИВАНОВА

Почина треньорът на хасковския карате клуб “Възход” Димитър Тренков, съобщиха във Фейсбук негови близки. При тежката катастрофа на Прохода на републиката на 13 ноември 2022 година той пострада тежко и оттогава се бореше за живота във великотърновската болница.

Бусът, който треньорът шофирал, бе ударен от ремарке на тежкотоварен камион с турска регистрация. Заедно с Тренков са пътували още шест юноши-участници в Европейското първенство в Букурещ и двама родители. Ученикът в Средон училище «Отец Паисий» в Кърджали Тунджай Тасим, завоювал ден преди това шампионската титла, също бе с лека контузия.

73-годишният Димитър Тренков е един от основоположниците на спорта карате в България. Той е роден в Димитровград. От 1976 до 1982 г. тренира карате в Москва, където попада случайно в известна руска школа. След завръщането си от Съветския съюз, създава първия карате –клуб в Хасково. СК „Възход” е първият юридическо узаконен клуб по карате в България. Димитър Тренков е член е в Управителния съвет на Българската национална федерация по карате (БНФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *