Ред Бул потвърди завръщането на Рикиардо

Ред Бул потвърди завръщането на Даниел Рикиардо. Австралиецът ще бъде трети пилот на екипа от Милтън Кийнс през сезон 2023 във Формула 1. Благодарение на богатия си опит и страхотен характер, той ще прекарва време в симулатора на Ред Бул и ще участва във всички тестове. Рикиардо също така ще помага и за търговската дейност на австрийския отбор.

Рикиардо е бивш възпитаник на академията за млади пилоти на Ред Бул. 33-годишният състезател от Пърт караше за отбора на Торо Росо през 2012 и 2013 г. След това той бе обявен за наследник на Марк Уебър в тима на Ред Бул.

Австралиецът веднага прави добро впечатление в първата си година като пилот на тима от Милтън Кийнс. Тогава той като завърши на 3-то място в шампионата и спечели състезанията в Канада, Унгария и Белгия. Следва това записа два подиума през трудния за Ред Бул сезон 2015. През 2016 г. Рикиардо записа първия си полпозишън в F1 по улиците на Монте Карло и бе много близо до победата. Все пак той спечели надпреварата в Малайзия, следван от Макс Верстапен. Също така той бе единственият пилот, който завърши всички състезания за сезон 2016.

През 2017 г. той спечели лудата Гран при на Азербайджан и грабна още осем подиума. Следващата година той триумфира в Китай и Монако. Веднага след края на състезанието в Монте Карло, Рикиардо се хвърли в басейна около трасето и бе много щастлив да си върне за загубената победа през 2016 г.

След като си тръгна от Ред Бул, Рикиардо изпитваше огромни затруднения в отборите на Рено и Макларън. Опитният австралиец записа едва една победа и още два качвания на почетната стълбица в периода 2019-2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *