Карадайъ: Поредна лъжа от „кръга на лъжата“! ДПС не подкрепя износа на нефтени продукти

Поредна лъжа по адрес на ДПС от „кръга на лъжата“. В публикацията на лъжците вчера в 19:06 ч. твърдят, че сме подкрепяли износа на нефтени продукти въпреки европейския регламент и дерогацията за нас.

Това каза лидерът на партията Мустафа Карадайъ на брифинг.

Той припомни, че партията е заявила още в Комисията по енергетика, че ще внесе законопроект по прилагането на еврорегламента, за контрол на прилагането на дерогацията за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт, превозван по море, и на нефтопродукти с произход от Русия или изнесени от Русия.

Законопроектът се казва „Закон за контрол на прилагане на дерогацията за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт, превозван по море и на нефтопродукти с произход или изнесени от Русия, каза още лидерът на ДПС.

Но самите факти не пречат на лъжците да лъжат по адрес на ДПС, както го правят четвърт век, подчерта Карадайъ и добави:

Последните две години изобличаваме всяка тяхна долна лъжа по адрес на ДПС изнесени в медиите в кръга на лъжата на Олигарха и от неговите проксита и изпълнители в парламента.

Той поясни още, че ДПС ще продължава да изобличава машинациите, свързани с машините в пленарна зала.

По-рано през седмицата на заседание на енергийна комисия от ГЕРБ изискаха тълкуване от ЕК относно смисъла на дерогацията, сключена между нас и ЕС, относно износа на продукти, произведени от руски нефт. А министърът на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че в регламента няма изрична забрана за износ на нефтопродукти, произведени от преработения суров руски нефт. Такава забрана има за преработения нефт, който е получен по нефтопровода“, добави министър Алексиев.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *