Петков към Нинова: Някой каза, че ще гласува и с дявола, ако има още 15 депутати. Тя: Аматьори

Спор между бившите партньори във властта „Продължаваме Промяната” и БСП. В словесна схватка влязоха съпредседателят на ПП Кирил Петков и председателят на левицата Корнелия Нинова по време на заседанието на парламента в четвъртък.

„Г-жо Нинова, вие много добре знаете, че в тази сграда някой каза „ще гласувам с ДПС и с ГЕРБ, и дори с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати”. С тези думи Петков се обърна към лидера на левицата Нинова.

Петков заяви, че от БСП е имало „хора със съвест“, които са гарантирали, че предложението за връщането на хартиената бюлетина няма да мине, защото тя е лесно манипулируема.

„Едновременно с това, ние знаем, че и в момента има такива хора във вашата парламентарна група, но вие заглушавате гласа им да не могат да се противопоставят срещу тази кражба на вота на българските граждани“, каза още той.

Последва отговор от Нинова, която заяви: „С процедури и с лъжи политика не се прави. Вече свикнахме няколко пъти да чуваме такива от бившите колеги от „Продължаваме Промяната”. Никой и никога не е чувал думите: „Ще гласувам и с дявола, за да имам 15 депутати повече” и няма как да чуе такова нещо от нас”.

Нинова посочи още: „Погледнете си вашите парламентарни групи и вашите партии. Аз съм свикнала шест години някой да се опитва да ми овладее парламентарната група и да ни разбие партията. И още не е успял. Много хора са се опитвали – недейте и вие. Аматьори сте в тази посока”, подчерта председателят на БСП.

Източник: НОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *