Нова победа за АРДА II, юношите на клуба показват израстване

Юношеските отбори от Академията на ПФК АРДА изиграха поредните си срещи от първенствата към БФС в Зона Пловдив. Доста интересна и с много попадения бе срещата от 11-ти кръг на първенството при юноши старша възраст между АРДА U19 и Спартак 1947 Пд. Двубоят се игра на терена в Черноочене и завърши при резултат 2:3. Гостите от Пловдив реализираха своите попадения през първото полувреме, през което обаче и нашите момчета имаха положения за гол. След почивката обаче играчите водени от Емил Щерев показаха много хъс за игра и създадоха доста положения пред
вратата на гостите. Нашият вратар Рамадан Юзеир на няколко пъти се намеси отлично и успя да запази вратата от нови попадения.

В последните десет минути на мача стана крайно интересно. Първо Борис Лозев успя да изравни, след като се озова сам срещу стража на Спартак. Малко след това обаче дойде и перфектната комбинация с едно докосване, след което Керимджан Игнатов се озова в отлична позиция и възстанови равенството. В последната минута обаче след бърза контраатака пловдивчани успяха да вкарат още един гол за крайния успех. В класирането АРДА U19 е на 11-то място с 9 точки, но с 3 мача по-малко.
СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА U19:
Рамадан Юзеир, Емре Савахтин, Керимджан Игнатов, Семих Хабиб, Емилиян
Божидаров, Тодор Овчаров, Халим Ахмед, Джанер Хасан, Мохамед Асланоглу,
Емир Юсеин, Октай Хасан

Също интересна и динамична бе срещата между АРДА U17 и Звезденбург U17 (Бургас). Футболистите на АРДА, водени от Ерай Салиф създадоха над една дузина голови попадения,но в крайна сметка двубоят от 15-ти кръг на Зона Пловдив завърши 1:1. мачът се игра на стадиона в Момчилград, а първи до
попадение стигнаха играчите на АРДА. Николай Жеков се разписа още във 2-ата минута, след като се озова в отлична позиция в наказателното поле.
След това обаче въпреки създадените много голови положения, топката така и не искаше да влиза в мрежата. След този 15-ти кръг АРДА U17 е на 6-то място с 23т.
СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА U17:
Дженк Якуб, Серкан Юмер, Христо Колев, Димитър Русинов, Ефе Ариф, Борис
Лозев, Ефе Сюлейман, Ервин Юсеин, Волкан Садула, Николай Жеков, Петър
Динев

АРДА U15 също завърши наравно 1:1 при домакинството си на Локомотив (СтараЗагора) в среща от 15-ти кръг на Зона Пловдив.  След няколко чисти голово положения все пак Сертан Мюмюн успя да се разпише и възстанови равенството, след като гостите бяха открили в началото на мача.

През второто полувреме нашите млади таланти се настаниха в половината на старозагорци и отново създадоха доста положения. В самия край на срещата можехме да се поздравим с успех, но вратарят на локомотив успя да избие топката от голлинията след удар с глава на наш футболист. Така след този
кръг АРДА U15 е на 3-то място с 32 точки и мач по-малко.
СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА U15:
1. Орбай Серхан, 2.Бурак Акънджъ  3. Андрей Димитров, 4.Георги Павлов,
5.Лъчезар Панов, 6.Ефе Мустафа, 7. Никола Добриков, 8.Ерай Кямил, 9.
Кирил Кавракиров, 10.Едис Симеонов, 11.Сертан Мюмюн.

АРДА II обаче успя да запише 8-ма поредна победа, след като се наложи с
1:0 при гостуването си на Любимец 2018.Единственото попадение бе дело на
Николай Аргатов. С тези нови три точки, тимът воден от Емил Кременлиев е
на 2-ро място с 27т. три по-малко от лидерът Любимец 2000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *