Промените в изборния кодекс влязоха в дневния ред на парламента (НА ЖИВО)

Промените в изборния кодекс влязоха в дневния ред на парламента за тази седмица. Първоначално от 222 депутати 120 депутати бяха за, а 102 народни представители бяха против.

По предложение на Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната“ (ПП) предложението бе прегласувано. Поискана бе и проверка на кворума в залата, която показа, че кворум има.

Иванов попита председателстващия заседанието Росен Желязков от ГЕРБ-СДС кое извънредно налага включването на Изборния кодекс в дневния ред на днешното пленарно заседание.

При прегласуването включването на точката бе подкрепено от 124 народни представители, 101 бяха „против“, нито един не се въздържа.

Никола Минчев от ПП в обратно становище също попита кое извънредно налага включването на Изборния кодекс в дневния ред за четвъртък сутринта. Той отбеляза, че доверието в законодателния орган няма да се повиши нито със среднощни заседания, нито с каквато и да е извънредност на промени в изборното законодателство.

Ние не сме приели нито един законопроект на две четения, добави той и изтъкна, че Изборният кодекс ще е първият такъв. Това е доста ясна заявка за парламентарните групи, които подкрепят тези промени, накъде са се насочили, добави Минчев.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *