10 тома нови доказателства срещу задържаните у нас за атентата в Истанбул

Прокуратурата представи десет тома нови доказателства срещу задържаните у нас за атентата в Истанбул. Папките бяха внесени в Апелативния съд в София минути преди заседанието, на което трябваше да се реши дали четиримата мъже, заподозрени като съпричастни с инцидента, да останат в ареста.

Това беше и причина заседанието да бъде отложено за следващата седмица, за да могат всички да се запознаят с новите доказателства.

Миналата събота Софийският градски съд остави в ареста задържаните, въпреки твърдението, че няма никакви доказателства, че сириецът Амран Абдулрами, Петър Топал, който е с двойно гражданство – българско и молдовско, както и гражданите на Молдова Иван Калак и Леонид Аксакал да са съпричастни към атентата.

Единствената връзка с атентата е мобилен телефон, чрез който Абдулрами е осъществил връзка с предполагаем участник в атентата.

5 души бяха задържани при строго секретна операция у нас. Според прокуратурата има данни, че арестуваните са оказали помощ за извършването на атентата в Турция. Един от тях е с българско гражданство. Те са обвинени по две престъпления – едното е участие в организирана престъпна група за каналджийство на лица и трафик на хора, а другото – подпомагане в определен момент на терористични действия, обяви наблюдаващият прокурор Ангел Кънев. Чужденците са пристигнали у нас незаконно.

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *