2100 души в община Кърджали ще получават безплатен топъл обяд до края на 2023 г.

Нов живот

Община Кърджали ще продължава да предоставя топъл обяд на 2100 души по проект „Топъл обяд в община Кърджали” до 31 декември 2023 година. Това ще става чрез безвъзмездна финансова помощ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Проектът се реализира на територията на цялата община, като услугата топъл обяд се предоставя в работните дни от месеца. Топлият обяд включва – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

От услугата „Топъл обяд“ могат да се възползват лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си и не получават подкрепа от близките; лица, които са  обект на социално подпомагане; лица с ниски доходи, които поради налични увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване, в това число самотни лица с трайни увреждания с ниски лични доходи от пенсия, за които няма подходящ кандидат за асистент по механизма лична помощ; лица, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане, както и скитащи  бездомни хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *