Единадесетокласници от „Славейков“ обсъждат здравословното хранене с д-р Господинова

Вчера на гости в СУ „Петко Рачов Славейков“ бе д-р Йорданка Господинова – лекар и треньор по здравословно хранене. Нейни домакини са учениците от 11 клас, които са избрали профил „Биология“ с преподавател Димитрина Банева. Идеята възникнала по време на разговор между учителката и учениците как да разнообразят учебните часове в профила и те да придобият по-практическа насоченост. Още повече, че темата за здравословното хранене е все по-актуална и заедно с физическото си израстване младежите гледат на нея вече далеч по-сериозно отпреди.
Решават да поканят нутриционист и избират д-р Господинова, известна със своите успехи при определяне на индивидуални хранителни режими. В предразполагащата цветна обстановка на кабинета по биология в училището за шампиони гостенката разказва за опита си, конкретни случаи и правила. Младите хора, от своя страна, задават въпроси, казуси, проблеми и получават съвети за тяхното разрешаване. Учебният час в профилираната група по биология минава неусетно в интересен диалог и много нови знания по иначе така тривиалната тема.
Младите биолози на „Славейков“ ще продължат да канят и други професионалисти, които могат да спомогнат за обогатяването на личната им култура и профилираната подготовка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *