COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (15); 27/11 (15 =) ; 28/11 (16 =) ; 29/11 (16 ↑)

Клуб „От сърце“ в Ардино отбеляза Международния ден за елиминиране на насилието срещу жени

Според статистическите данни всяка втора жена в света е жертва на насилие от страна на партньора си, а всяка трета българка е подложена на психически и/или физически тормоз. Изобщо не може да сме сигурни дали статистиката е правилна, защото до голяма степен от случаите остават неотчетени поради мълчанието на жертвите. Точно по тази причина 25 ноември е обявен за „Международен ден за елиминиране на насилието срещу жени“.

Всяка година на тази дата доброволците към БМЧК, клуб „От сърце“ в Ардино и още хиляди като тях, се стремят да дадат гласност на този проблем и да докажат на обществото, че не трябва да сме безучастни, защото така МОЖЕМ ДА СПАСИМ ЖИВОТ.

През 2021 г. в България са отчетени 17 смъртни случая, вследствие на физическо насилие и за още толкова не знаем.  Винаги може да помогнете, дори и само като се даде гласност на проблема, за да достигне до повече хора. Никога не знаеш как написаното ще повлияе на хората и дали това няма да е тяхната надежда. Нека отворим очи и нарушим мълчанието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!