До 10 градуса ни очакват днес в Кърджали, от утре започват валежи

Нов живот

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд по Черноморието и на места в Североизточна България ще има ниска слоеста облачност. Над Западна България облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София – около 7°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите от Западна България облачността, отначало висока и средна, ще се увеличи и вплътни. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще има ниска облачност, която след обяд на места ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 8-11°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В събота отново ще се заоблачи и ще започнат валежи, които в неделя ще обхванат цялата страна.

Има повишена вероятност в много райони да са значителни по количество. От север ще нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник, със застудяването, в Предбалкана и Северозападна България, а в понеделник и в Централна Северна България дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг.

Дневните температури навсякъде ще се понижат и максималните ще са под 10°. По-късно през деня от запад валежите ще спират. Във вторник след временно разкъсване, облачността отново ще се увеличи и от запад ще започнат валежи. В сряда и четвъртък отново има повишена вероятност за обстановка с валежи на много места в страната. Впоследствие се очаква кратък период с относително по-малка вероятност за валежи. Температурите ще са близки или по-високи от обичайните за края на ноември. През последните дни от месеца вероятността за валежи отново се повишава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *