Днес ще бъде облачно, за утре е обявен жълт код за снеговалежи и поледици в Кърджалийско

Нов живот

Днес ще е предимно облачно. По-късно след обяд и през нощта срещу понеделник в Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета – от сняг и на места там ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. С него ще нахлува студен въздух, температурите към 14 часа ще са между 4° и 9°, в София – около 4°.

Над планините от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд в масивите от Западна България ще има валежи, предимно от сняг. Там ще духа умерен югозападен, а на изток – североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд предимно значителна. По южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Жълт код за очакван снеговалеж е обявен за понеделник в 2 области на страната – Кърджали и Шумен, а за силен вятър в Хасково и Ямбол.  Това съобщават от НИМХ.

Оранжев код за силен вятър е обявен за област Бургас .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *