Ученичка от Златоград е сред лауреатите на национален конкурс

Златка Михайлова

Първи национален конкурс за ораторско майсторство за деца ”Мисия будител” се състоя в Хасково. Организатор бе Регионалният исторически музей.

Сред лауреатите в трите възрастови групи е Гамзе Хаджихюсеин от СУ„Антим I“ в  Златоград,

Конкурсът  бе  финансово подкрепен от Програмата за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти на  Националия фонд  „Култура“ . Идеята на екипа, който стои зад реализацията на инициативата, е по съвременен начин младите хора да се изявят по темата, да развият уменията си за логично мислене и изразяване, които са особено важни в днешния свят на нови технологии и комуникации.

Близо 100 ученици  от 1-ви до 12-ти клас от  страната изпратиха кратки видеа, в които представят  своята идея за будителство в наши дни и  дарбата си  да говорят убедително.

Искам да стана учител,  да събуждам у децата обич към българското слово, каза на церемонията по награждаването   Гамзе Хаджихюсеин , която изрази гордостта си, че е гражданка на Златоград.

Бъдете истински  будители на утрешния ден, пожела на  децата поетесата Ели Видева, която връчи наградите на отличените млади оратори в една от музейните зали .

Снимки Янко Найденов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *