Местни магистрати изнесоха открит урок на тема „Не на насилието“ пред ученици от Езиковата в Кърджали

Прокурори и съдебни служители от Районна прокуратура-Кърджали изнесоха открит урок на тема „Не на насилието. Законът и правата на жертвите“, на 29.11.2022 г. пред ученици от 12-и клас в ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали.

Дискусията беше организирана по повод кампанията „16 дни активност против насилието над жени“, която се провежда ежегодно в периода от 25 ноември, когато отбелязваме Международния ден за елиминиране на насилието над жени и 10 декември – Международния ден за правата на човека.

Районният прокурор на гр. Кърджали Стоян Моневски говори с участниците в дискусията за взаимодействието между институциите, които са пряко ангажирани с противодействието и работата срещу престъпленията, свързани с домашното насилие. Той обясни къде и как да се подадат сигнали, ако гражданите станат свидетели или пострадат от този вид деяния.

„Не се страхувайте да съобщите, защото в такива случаи ще помагате на себе си и околните“, обърна се Стоян Моневски към учениците.

За провеждането на дискусията екип от прокурори и съдебни служители от Районна прокуратура-Кърджали подготвиха кратка лекция и презентация по темата. Тя бе представена от Марияна Качарова, прокурор в Районна прокуратура-Кърджали. Учениците благодариха на магистратите за представянето и изразиха желание за нова среща и дискусия по темата.

С провеждането на открития урок Районна прокуратура-Кърджали проявява съпричастност към жертвите и нетърпимост към насилието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *