Кметове от община Черноочене получиха указания за зимния сезон

Исмет ИСМАИЛ

На прага на зимния сезон кметът на община Черноочене Айдън Осман и председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер проведоха работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места.

Бедрие Газиюмер информира, че до края на календарната година се предвижда заседание на местния орган, където ще се приемат  важни решения за финансово-стопанските дейности на местната администрация.

Айдън Осман запозна присъстващите с клаузите на сключените договори за зимно снегопочистване и поддържане на пътищата и поиска засилен контрол на изпълнителите.

Наблегнете на уязвимите групи от обществото, като самотни, трудноподвижни и хора на хемодиализа, поясни той.

Общинският кмет прикани селските управници да съдействат на населението при начертаването на имотите при подготовката на кадастрална карта, за да няма неточности.

Следващата точка бе свързана с подаване на заявления от всички желаещи да ползват земи от Общинския поземлен фонд за сключване на договори за стопанската 2022/2023  година, която започна от началото на месец октомври.

Срещата бе не само информативна, но целеше кметовете на населени места да поемат своята отговорност не само като разрешаване на належащи проблеми по селата, но и за изпълняване на приходната част в общинския бюджет.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *