Община Ардино с номинации за Седмите годишни награди в туризма – 2022 г.

Гюнер ШЮКРИ

Община Ардино е номинирана в категории „Туристическа дестинация“ и „Туристическа атракция“ в 7-то издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна на 28 ноември и ще продължи до 5 декември 2022 год.

Община Ардино влиза в надпреварата за спечелването на приза „Туристическа дестинация с още седем български общини. А в категория „Туристическа атракция“ община Ардино кандидатства с ново изградения Въжен парк „Белите брези“ в КТК „Белите брези“  край Ардино. Ръководството на Община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан призовава всеки да подкрепи номинациите за Годишните награди в туризма 2022. Всеки, който желае да даде своя вот може да го направи на  www.tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма.  Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.

Община Ардино се утвърди през последните години с привлекателни туристически маршрути, изградена инфраструктура и включва следните обекти: Дяволският  мост на река Арда, Тракийското светилище „Орлови скали“, Курортен туристически комплекс „Белите брези“, „Късноантична и средновековна крепост“ при устието на р. Боровица, землището на с. Дойранци, Общинският музей, екопътеката, свързваща село Дядовци с Дяволския мост, меандрите на река Арда, природната забележителност „Хладилника“, средновековната крепост в местността „Асара“, връх „Алада“, крепостта „Калето“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *