С пълна кошница медали се завръща Арда бокс от държавния шампионат

  • Ергюнал Сабри и Алейна Мехмед се окичиха със златни отличия
  • Кърджалийският клуб се нареди на престижното четвърто място в отборната надпревара

Валентина ИВАНОВА

Близо 90 боксьори от 33 клуба участват в Държавното лично отборно първенство за мъже, девойки и жени, което започна в Ботевград на 30 ноември. На ринга в зала „Георги Христов“ се качиха и представители на Кърджали при мъжете и девойките.

Двубоите в някои от категориите приключиха. Те донесоха отличия за състезателите на «Арда бокс», които достойно защитиха името на кърджалийската школа, с която всички в страната вече се съобразяват.

При мъжете Ергюнал Сабри беше безапелационен и с лекота достигна финала и грабна златото в категория 51 кг. Най-титулуваният боксьор на Кърджали се състезава в тази категория, тъй като в неговата – 48 кг – нямаше заявени желаещи. Оги е с контузия на едната ръка, но, както винаги, показа характер и победи.

Другата звезда в отбора – Алейна Мехмед – излезе в категория 81 кг при девойките и се представи повече от убедително. Тя показа много зряла и технична игра във всичките си срещи и очаквано спечели златното отличие, въпреки моментните си здравословни проблеми, които лекува с антибиотици.

Второ място в категория 70 кг донесе сребърен медал за Еда Сюлейман, което е убедително представяне за амбициозната състезателка.

Силно се представиха и двете момичета в кат. 46 кг. Селджан Рамадан и дебютантката Хадисе Факи, която е едва на 13 години. И двете се наредиха на трето място и се окичиха с бронзови медали.

Дамла Имам остана на пето място в своята категория 50 кг.

Треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов е много доволен от представянето на своите възпитаници, които, не само стоят достойно сред състезателите от страната, а се открояват със самочувствие и добра техническа подготовка.

Турнирът излъчва и отборните призьори на България за тази година. Награждаването е в събота, 3 декември. „Арда бокс“ се нареди на четвърто място в отборната надпревара, с равен брой точки с третия в класирането, макар и с повече на брой медали. Така Кърджали затвърди позицията си сред водещите боксови клубове в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *