Антиспин инициативи в ПГ по туризъм

За поредна година в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” бе отбелязан 1 декември – Световният ден за борба със СПИН. Учениците от 8 б  , 9 а, 10 а клас в гимназията се включиха в националната АНТИСПИН кампания, която тази година мина под мотото Пази се днес, за да се усмихваш утре” !

Младите златаровци бяха запознати в часа на класа с информация за заболяването СПИН, причинено от ХИВ. Жури избра най-добрите рисунки, свързани с Антиспин кампанията. Ученици от различни класове подредиха изложба във фоайето на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“. Те имаха възможност да се запознаят със СПИН и ХИВ и от презентация, вървяща на мултимедийна инсталация на първия етаж на училището.

  През 1988г. Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране на хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН. През последните 21 години този ден се утвърждава като един от най-успешните възпоменателни дни в световната история. Понастоящем той се отбелязва в повече от 190 държави по света.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *