Явор Гечев: Сред хората има психоза, но никой няма да остане без дърва

Никой няма да остане без дърва. Това каза служебният министър на земеделието Явор Гечев по време на дискусията „Да намалим сметките – енергийната бедност и цените“, организирана от евродепутата Сергей Станишев и делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП).

По думите му има затруднения в 7-8 общини с частичен недостиг, който се запълва в момента. „Масови проблеми с доставката на дърва в момента не би трябвало да има“, заяви той.

Към днешна дата 142 процента повече дърва са доставени, отколкото миналата година, посочи Гечев, според когото в момента има аномалии.

Цените са изключително високи. Дървата се оказва, че са най-евтиният възможен ресурс за отопление, каза Явор Гечев, цитиран от БТА.

Служебният министър добави, че има психоза сред хората, което личи от огромните количества дърва, които се търсят в повече в сравнение с миналата година. По думите му има населени места и цели общини, които заявяват 5 пъти повече дърва в сравнение с миналата година.

„Всичко, което можеше да мине на дърва като най-евтин ресурс, мина на дърва, включително промишлени предприятия, цялото оранжерийно производство“, коментира още Явор Гечев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *