Благотворителна кампания под патронажа на областния управител Даниел Делчев събра над 43 хиляди лева за лечението на 13-годишната Габи

Областна администрация Кърджали се включи в кампанията за набиране на финансови средства за лечението и операцията на Габриела Хаджиева, която е диагностицирана със Сарком на Юинг и се нуждае от животоспасяваща операция в чужбина.

Част от инициативата бяха концерт-спектакъл, озаглавен „С ПЛАМЪКА НА БУДИТЕЛИТЕ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ“ и благотворителен базар с участието на училища от град Кърджали и Областна администрация Кърджали. Събраната сума от дарения, от продажбата на билети и от базара, която постъпи в специално откритата за целта разплащателната сметка на БЧК-Кърджали, възлиза на 33 528,77 лева. Част от парите са постъпили директно по дарителската сметка на Габи.

С дарения в кампанията се включиха голяма част от държавните институции, частни предприятия, училищата в града, общините и общински съветници. Най-голямо дарение бе направено от  Кяшиф Кяшиф, управител на фирма „КЯШИФ“ ЕООД, който внесе сумата от 11 000 лева.

Нарочна комисия разпредели събраните средства и по дарителската сметка на Габриела Хаджиева 23 528,77 лв. за лечението ѝ и по сметката на нейната майка Станимира Николова – 10 000 лв. за покриване на текущи разходи.

Другото голямо дарение бе направено от „Дънди Прешъс Металс“ в размер на 10 000 лева. Те ще бъдат допълнително преведени по сметката на Габи в началото на следващата седмица. С тази сума общата стойност на събраните средства за лечението на Габи възлиза на 43 528,77 лева.

Областният управител Даниел Делчев благодари на всички, включили се в кампанията за набиране на средства за лечението на Габи.

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *