Д-р инж. Хасан Азис: В рамките на 2023 година Кърджали ще има най-модерния приют за бездомни животни в България

В рамките на 2023 година Кърджали ще има най-модерния приют за бездомни животни в България. Това обяви на пресконференция кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

„Сагата с приюта за бездомните животни е на път да приключи – вече имаме предоставен идеен проект. До приемането на бюджета на община Кърджали през януари и февруари на 2023 година ние ще бъдем готови и с техническия проект. Ще поканим общините от област Кърджали да участват в изграждането и функционирането на приюта”, каза кметът. Той прогнозира, че в рамките на няколко месеца ще бъде готов цялостният проект за изграждането му, след което може да започне и самото изграждане.

Кметът д-р инж. Хасан Азис е възложил на проектантите, които са местни хора, да проучат опита с изграждането и функционирането на приюти за бездомни животни в страната и извън пределети й. Освен това те трябва да осъществят контакти с БАПХ, за да проучат стандартите за обгрижване на бездомни животни.

„Разговарял съм с представители на университета в Стара Загора, с ветеринарно-медицинския институт, за партньорство по отношение на футкционирането  на приюта и обгрижването на бездомните животни”, каза още д-р инж. Хасан Азис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *