Светлините на Коледните елхи в Кърджали ще грейнат на 6 декември

На 6 декември /Никулден/ след 17,30 ч.  ще грейнат светлините на трите  Коледни елхи и ще се открие официално Коледния базар в пространството пред сградата на община Кърджали. Тържеството ще започне  с  изпълнения на състави от ОДК – Театрално студио, Школа за модерни и спортни танци, ДВГ“До, Ре, Ми“, ще има песни, танци и стихове от по-малките  ученици. Дядо Коледа ще поздрави  децата на Кърджали, техните родители и гостите на града в навечерието на Коледно-Новогодишните празници.

Празничната украса на бул.“България“ пред сградата на общината е на приключване. Част от коледните къщички вече работят, в други производителите и търговци са в процес на настаняване. Втори ден е отворена къщичката, в която детски градини, училища  и социални услуги ще  продават с  благотворителна цел ръчно изработени сувенири. На нея е поставена кутия за събиране на средства в помощ на Габи.

Кметът д-р инж.Хасан Азис направи  днес оглед на празничния кът. В момента се монтира  арт надписът  „Кърджали“,  идеята за поставянето му е съвместна с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Посланието е за опазване на града чист и красив като кажем „Не на вандализма и агресията!“

Светещата статуя на Ангела на Кърджали  вече е монтирана на  площадчето встрани от театъра. Тази година Ангелът ще носи послание за мир.

Празнично-украсената  зона ще се охранява с видеонаблюдение и жива охрана.

 

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Пуснеш телевизора насреща Хр.Стоичков, чукнеш Фейса Бойко Борисов, разтвориш в.“Нов Живот“- доволната физиономия на Х.Азис.Аман!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *